2011-08-08 16:14:55• hírek • Szatmár.ro

Közelednek a pótvizsgák!

Több száz Szatmár megyei fiatal töltheti az elkövetkező heteket tankönyvvel a kezében, ekkor rendezik meg ugyanis a pótvizsgákat.

Amint azt Mariana Brumboiutól, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szóvivőjétől megtudtuk, több száz I-XII. osztályos diákra várnak pótvizsgák ebben a hónapban. Bár egyelőre pontos számmal nem tudott szolgálni portálunknak arra vonatkozóan, hogy évfolyamonként hány tanulónak kell újra bizonyítania, azt megtudtuk, hogy ezen a nyáron is főként románból, matematikából és a reál tantárgyakból kell vizsgázniuk a diákoknak.

A nyolcadikos tanulókat augusztus 25-26-án, a középiskola utolsó évfolyamos diákjait ezen a héten, augusztus 10-11-én mérik fel, míg az általános- és középiskolás, valamint szakiskolás tanulók augusztus 29. - szeptember 2. között bizonyíthatnak újra.

Azok a nyolcadikos tanulók, akik sikeresen pótvizsgáznak, a középiskolai beiratkozások harmadik fordulójában foglalhatják el az üresen maradt kilencedikes helyeket.
A végzős középiskolások pedig, akik átmennek a pótvizsgákon, augusztus 12-én iratkozhatnak be az érettségi augusztus végi vizsgasorozatára. Az összes olyan tanuló azonban, akinek nem sikerül akár egy pótvizsgája is, évismétlőre bukik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: